Upečte si brambory ve sklenicích

Tento skvělý recept vám dá možnost, abyste vyrobili brambory přímo ve sklenicích. Nemusíte špinit plech nebo jiné pečící nádoby. Vše se děje přímo ve sklenicích. Odpadá vám tedy velká část mytí v kuchyni.

Začnete tím, že brambory nakrájíte na kousky. Stejně nakrájíte i slaninu, cibuli a pokud máte rádi česnek, dejte si klidně i dva stroužky. Vše spolu smíchejte a osolte a opepřete podle chuti. K bramborám se velmi hodí i kmín. Směs naplňte do sklenic. Sklenice uzavřete kouskem alobalu a dejte péct do trouby na 180 ° C na cca 1 hodinu. Když budou brambory měkké sklenice vytáhněte, nasaďte závitové víčko a nechte vychladnout.

Dlouho čerstvé a hned použitelné

Francúzke brambory

Takové brambory vydrží minimálně 4 dny v chladničce. Stačí je otevřít, přihřát a pokud si dáte přílohu, například kysané zelí, nebo kefír, máte velmi rychle hotové jídlo.

Skvělou výhodou takové přípravy jídla je to, že brambory ve sklenicích zůstanou dlouho čerstvé. Když sklenici otevřete i po několika dnech, sklenice uchová jejich čerstvou vůni a samozřejmě i chuť. Poté, co brambory upečete ve sklenicích a uzavřete víčka, nastane proces, který se velmi podobá zavařování ovoce nebo zeleniny. V tomto případě pracujete bez nálevu, ale využíváte toho, že vzniká podtlak, který sklenici uzavře.

Faceta 720 je ideální

My jsme směs plnili do sklenic Faceta o objemu 720 ml. Je to velmi vhodný tvar pro manipulaci. Objem sklenic je dostatečně velký na to, abyste tam vešly dostatek jídla.

Výhody skla

Sklo vydrží ve vysoké teplotě, proto si můžete dovolit péct brambory přímo ve sklenicích. Sklo je nejvhodnější materiál pro uchování chutí a vůní jídla, proto zůstanou brambory velmi dlouho chutné a voňavé. Po použití můžete sklenice jednoduše umýt a použít znovu.