Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Vyrobte si pesto z česneku medvědího

Zveřejněno: 6. 4. 2022

Náš jarní tip na česnek medvědí.

Výroba pesta je jedna z nejjednodušších forem, jak můžeme tuto zdravou a chutnou rostlinu zpracovat.

Postup je velmi jednoduchý:

Potřebujeme: listy česneku medvědího, olej – ideální olivový, sůl, pepř.
Poměry jednotlivých ingrediencí si můžete měnit podle chuti. Na 200g listů je třeba cca100 ml oleje.

Listy česneku medvědího rozmixujeme, postupně přidáváme olej a nakonec podle uvážení doplníme sůl a pepř. Celou směs dáme do sklenice. Skladujeme v chladu.

Tady je tip od nás, kterou sklenici byste mohli použít:

Případně si prohlédněte desítky dalších tvarů, objemů a barev sklenic, které naleznete na stránce www.bricol.cz, nebo v prodejně Bricol-M ve Valticích.

Zavařovací sklenice

Sklo ochrání aroma
Do sklenice můžete vložit i celé lístky česneku a dáte je do chladničky. Sklo je ochrání před pachem chladničky. Pesto si tak zachová svou vlastní svěžest a můžete jej kdykoli použít jako přílohu k jakémukoli jídlu.

Skvělé účinky česneku medvědího pro zdraví

Nejznámější jsou jeho pozitivní účinky na trávení. Dokáže ale také regulovat krevní tlak a cholesterol a má protizánětlivé účinky.

V minulosti byl česnek medvědí používán zejména k pročišťování organismu po zimě.

Udělejte si radost a zpracujte zdravé a chutné pesto do pěkných sklenic.

Přesunout nahoru