Sušené plody uskladněte v nejvhodnějších sklenicích

Zveřejněno: 30. 9. 2016

Sklo je nejlepší ochranou pro vůně a chutě i pro sušené plody. Sklenice nejlépe zabrání hmyzu, aby se dostal mezi sušené plody. Sklo také chrání před prachem a nečistotami. V neposlední řadě je velmi důležité, že uchová vůně a chutě uvnitř plodu na dlouhou dobu.

Tradičně se sušené plody uchovávály v různých tkaninových sáčcích. Ty možná vypadaly pěkně, ale přes látku se na sušené plody může dostat hmyz, který tam naklade vajíčka. Sušené plody jsou proto po čase znehodnoceny.

Představujeme Vám proto nejvhodnější typy sklenic na uchování sušeného ovoce:

Praktické pákové

Největší výhodou je snadný a rychlý přístup k obsahu sklenice. Pákový uzávěr zajistí dostatečný tlak víčka a gumové kroužky ho dokonale utěsní. Pokud v nich uchováte například sušené švestky, velmi rychle se k nim dostanete a vzápětí je sklenice znovu uzavřena na svém místě.

Stále aktuální Twist off

Twist off jsou víčka, které se utahují jednoduchým kroucením. Také jsou velmi dobře použitelné pro potřeby uchovávání sušených plodů, protože otevírání a zavírání je velmi jednoduché. Oproti pákovým uzávěrům mají samozřejmě nižší cenu. V neposlední řadě je výhodné i to, že z tohoto typu sklenic máme vždy skladem velký výběr. Můžete si proto zvolit nejen podle velikosti ale i podle tvaru.
Výběr vhodných víček je u nás také vždy široký.
 

 

 

 

Estetické sklenice ,, se sponou "  vyzdobí Vaši kuchyni

Pár užitečných informací o sušení potravin

Sušení by mělo probíhat při teplotě 30 - 50 ° C. Vyšší teplota by mohla poškozovat vitamíny. Na sušení se vždy používalo místo, kde byl teplý vzduch v pohybu. Kdysi to bývaly půdy domů. Tam byl ale problém s hygienou a také s hmyzem. Dnes je tento způsob nahrazen moderními sušičkami.
Vyplatí se sušit pouze zcela dozrálé ovoce, abyste zbytečně neinvestovali hodně energie do nekvalitního ovoce. 

Přejeme Vám mnoho úspěchů, uchovaných vitamínů a dobrou chuť.

Přesunout nahoru